Handla en El-cykel och få 25% tillbaka

ELFORDONSPREMIE PÅ ELCYKLAR – VAD INNEBÄR DET?

Regeringen släppte den 20 september sin budgetproposition med en elfordonspremie för elcyklar, elmopeder och elmotorcyklar på 350 miljoner kr. Syftet är att få dig att byta ut bilen för att istället cykelpendla och ta en del av dina resor på elcykel. Premien innebär att du som som handlar en elcykel får en bonus på 25% av inköpspriset, upp till max 10 000 kr.

Vad innebär elfordonspremien egentligen?

Likt supermiljöbilspremien kommer du att få ett bidrag av staten om du väljer att köpa en elcykel. Det innebär att om du handlar en elcykel för 30 000 kr får du 7 500 kr tillbaka. Max utbetalning är dock 10 000 kr och det går endast att få bidraget en gång. Premien betalas ut av Naturvårdsverket.

Vem kan få bidraget från elfordons premien?

Som det ser ut just nu är det endast privatpersoner som kan få bidraget. Du måste ha fyllt 18 år och köpt en elcykel, elmoped eller elmotorcykel. Hobby- eller leksaksfordon ska inte vara berättigade för premien då syftet är att man ska använda elcykel istället för bilen.

När börjar elfordonspremien gälla?

Premien gäller retroaktivt från den 20 september. Du som har köpt en elcykel, elmoped eller elmotorcykel från och med detta datum måste spara ditt kvitto om du vill ansöka om bidraget. På kvittot måste det fordon som du tänker söka en premie för kunna identifieras, till exempel med ett ramnummer, registreringsnummer eller annat ID-nummer.

Hur ansöker jag om bidraget?

Ansökningsformuläret för att söka bidrag för elcykel, elmoped och elmotorcykel öppnar 1 februari 2018. Då kommer en länk till ansökningen finnas tillgänglig på Naturvårdsverkets hemsida naturvardsverket.se.

Varför ska jag köpa en elcykel?

Du sparar också pengar i form av parkeringskostnader i stan, trängselskatt och bensin, du slår då ett slag för miljön, hälsan och ditt välmående också!

Skarphagens cykel
Skarphagsgatan 29
603 64 Norrköping

 


011-174322

Hemsida av Webbolo